Iratok selejtezése

Mit jelent az iratok selejtezése?

 

Iratok selejtezése
Iratok selejtezése

Az irattárolás egyik nagyon fontos eleme az iratok selejtezése. Az iratok selejtezése időről időre felmerülő kérdés a vállalkozások életében, hiszen minden egyes irat tárolása pénzügyi erőforrást igényel, így a szükségesnél hosszabb ideig nem tanácsos az egyes iratok irattári tárolása. A szakszerű iratselejtezés egy komoly, szakértelmet igénylő feladat, hiszen az iratok szakszerű selejtezése nem csupán a megsemmisítés munkálatára fókuszál.

 

Az iratok selejtezése jelenti a jogszabályi előírásoknak megfelelő tárolást követően , a szabályoknak megfelelő időben és főleg az előírtaknak megfelelő módon való selejtezést. Ahhoz, hogy az iratok selejtezése ne vegyen el cégétől értékes időt és energiát, bízza az iratok selejtezését gyakorlatot szakemberekre.

 

Iratok selejtezése professzionálisan

 

Az iratok selejtezése során minden esetben  jegyzőkönyvet készítünk a selejtezendő iratokról. A törvény taxatíve rendelkezik arról, hogy a  selejtezése során miket kell a jegyzőkönyvben feljegyezni. Partnereink mindezen szabályok teljes ismeretében és az iratok selejtezése terén szerzett sok éves tapasztalattal végzzük ezt a tevékenységet, így cégének sem kell drága munkaórákat beleölnie a már nem használatos iratok selejtezésével.

 

 

Ajánlatot kérek Kérdésem van

ingyen hívó
A Docutar Önnel együttműködve fejleszti ki a legmegfelelőbb megoldást. Segítségünkkel a vállalat egyedi igényei szerint határozhatja meg szolgáltatásunkat. Személyre szabott ajánlatot kérek